Doorlooptijd

Hoe snel het proces van digitaal bestand naar je boeken in je hand gaat, hangt grotendeels ook af van hoe ver de opmaak al af is. Hier zie je de stappen die je bij Proefschrifterij zal doorlopen, met daarbij een schatting van de tijd:

  1. Je vraagt een vrijblijvende offerte aan. Wij stellen een kostenoverzicht voor je op en helpen je alvast verder met eventuele vragen die je hebt. Doorgaans krijg je de offerte binnen een werkdag.
  2. Als we de samenwerking aangaan, dan nemen onze vormgevers contact met je op over de planning. We stemmen dan samen de plannen af en leggen de verschillende deadlines vast, zodat we weten wanneer we iets van elkaar kunnen verwachten.
  3. Als wij alle materialen hebben ontvangen kunnen we aan de slag. Gaan wij volledige opmaak van je boek verzorgen, dan neemt dit doorgaans een week in beslag. Verzorg je zelf de opmaak van het binnenwerk en zetten wij alleen de puntjes op de i, dan heb je het veel sneller in huis. Je ontvangt van ons allereerst een digitale proef: een exacte digitale weergave van hoe jouw boek er straks uit zal komen te zien. Aan de hand hiervan kun je de laatste foutjes opspeuren.
  4. Mocht je nog correcties/aanpassingen hebben naar aanleiding van de proef, dan voeren wij die voor je door of ontvangen we graag een nieuwe pdf-pagina, afhankelijk van hoe je het in eerste instantie hebt aangeleverd. Afhankelijk van het aantal en soort correcties neemt dit doorgaans één tot twee werkdagen in beslag.
  5. Nadat we jouw akkoord ontvangen op de gecorrigeerde versie, geven we onze drukker de printopdracht voor jouw fysieke proefexemplaar. Heb je een spoedlevering, dan wordt er soms voor gekozen om direct de volledige order te laten maken. Het drukproces neemt bij een softcover enkele dagen in beslag.
  6. Mocht je nog laatste foutjes zijn tegen gekomen in het fysieke exemplaar, dan kunnen deze nog aangepast worden. Deze stap is alleen nodig als je uitgave nog niet helemaal naar wens is.
  7. Is je proefschrift helemaal naar wens, dan wordt de volledige order besteld en kosteloos afgeleverd op het afgesproken adres. Dit neemt doorgaans enkele dagen in beslag.
  8. Dan rest enkel nog het leukste moment in het hele proces: het daadwerkelijke promoveren!

Om het proces zo relaxed mogelijk te laten verlopen stemmen we samen een goede planning af. Doorgaans duurt het proces enkele weken. Echter, afhankelijk van de deadline kan dit versneld worden en eventueel kunnen stappen overgeslagen worden.

Heb je spoed, geef het dan aan. Het hele proces is ook in enkele dagen te doorlopen met hele duidelijke deadlines en afspraken.