Duurzaamheid

Met de proefschriften die wij drukken willen wij niet alleen de cultuur, maar ook de aarde doorgeven aan de toekomstige generatie. Dat doen wij op verschillende manieren.

Printing on Demand

Heb je vijftig exemplaren nodig, tweehonderd, of meer? Of ben je nog niet helemaal zeker? Dat geeft niets. Via onze printing-on-demand drukmethode is het mogelijk kleine oplages te vervaardigen. Zo blijf je niet met ongebruikte exemplaren zitten. Had je niet genoeg exemplaren besteld? Dan kun je gewoon bijbestellen. Nabestellen kan al vanaf één exemplaar.

FSC-keurmerk

Als een bedrijf wiens product volledig uit papier en karton bestaat, vinden wij het des te belangrijker dat wij zorgvuldig omgaan met de bronnen van dat papier: ons wereldwijde natuurerfgoed. Alle papiersoorten die onze drukker gebruikt, hebben het FSC-keurmerk. De FSC (Forest Stewardship Council) zet zich in voor bosbescherming en bosherstel. Hun doel is om een papierindustrie te begeleiden die niet ten koste gaat van de natuur.

Wij bieden de mogelijkheid om te kiezen voor gegarandeerd 100% gerecycled papier. Vraag ernaar bij je offerteaanvraag. Zo sparen wij zoveel mogelijk bomen.

Deelname aan Biljoen Bomen project van WNF/WWF

Om te zorgen dat de aarde leefbaar blijft voor de volgende generatie zijn bossen onmisbaar. Ze bieden schone lucht, water en voedsel. Ook zijn ze één van onze belangrijkste bondgenoten in de strijd tegen klimaatverandering. Bomen slaan namelijk CO2 op in hun stammen, wortels en de bodem. Helaas verdwijnen bossen in razend tempo. Waren er zo’n 200 jaar geleden nog 6 biljoen bomen op aarde, nu zijn het er nog maar 3 biljoen. Jaarlijks verdwijnen er netto 10 miljard bomen. Daarom heeft het Wereld Natuur Fonds een ambitieus plan om een biljoen bomen te plaatsen. In het Atlantisch Regenwoud wil het Wereld Natuur Fonds zich richten op de bescherming van bestaand bos en ontboste gebieden duurzaam herstellen.

Het is onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat dat de CO₂ die vrijkomt bij de productie van proefschriften te compenseren door nieuwe bomen aan te planten. Dit is de reden dat Proefschrifterij (als onderdeel van Boekscout) maandelijks een donatie doet om onze uitstoot te compenseren.

Ondersteunen Stichting Lezen en Schrijven

In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen in onze samenleving is het essentieel dat iedereen in Nederland kan lezen, schrijven en/of rekenen. Want onze samenleving is sterker als iedereen kan meedoen. Dat is de reden dat Proefschrifterij (als onderdeel van Boekscout) Stichting Lezen en Schrijven ondersteunt met een maandelijkse donatie.