Jouw proefschrift uitgeven

De meeste proefschriften beperken zich niet enkel tot een fysieke druk, maar worden vrij beschikbaar gesteld via de database van de universiteit waarbij je bent aangesloten (soms is dit zelfs verplicht). Toegang tot deze database is echter beperkt tot enkel de personen die studeren of werkzaam zijn bij de universiteit. Wil je dat je proefschrift breder beschikbaar komt en ook een maatschappelijke functie krijgt, dan helpen we je daar graag bij.

Digitale publicatie

Kosteloos als PDF

Wil jij jouw proefschrift digitaal beschikbaar maken, dan is de meest laagdrempelige vorm om je boek als PDF beschikbaar te maken. Je ontvangt kosteloos van ons een digitale recensie-versie van je proefschrift.

Online beschikbaar als flipbook

Wil jij jouw proefschrift beschikbaar stellen als online publicatie? Dat kan via het platform van Proefschrifterij. Wij vormen jouw proefschrift om tot een ‘flipbook’: een bladerbare pdf van jouw proefschrift, inclusief voor- en achterblad. Het flipboek zorgt ervoor dat je boek op een professionele manier toegankelijk is. De kosten hiervoor bedragen eenmalig €50,-.

Fysiek beschikbaar maken

Wil je het fysieke proefschrift ook in de verkoop zetten? Dan zetten we je proefschrift om in een handelseditie. Dit houdt in dat we de pagina’s die betrekking hebben op de promotie verwijderen, denk aan bijvoorbeeld promotiepagina, portfolio, cv en dankwoord. Ook voegen we een colofon toe aan de eerste pagina’s in het proefschrift en voorzien we het van een handelseditie-ISBN. Dit alles voor een eenmalige meerprijs van €100. Hierin maken wij gebruik van de duurzame printing-on-demand-methode (POD).

Fysieke publicatie

Naast de fysieke proefschriften die je nodig hebt voor het promoveren is het ook een mogelijkheid om je boek fysiek beschikbaar te maken voor het bredere publiek. Merk je dat er ook vanuit (wetenschappelijke) boekhandels of organisaties interesse is in het verkopen van jouw fysieke proefschrift? Dan is het een uitgelezen mogelijkheid om je proefschrift ook in fysieke handelseditie aan te bieden. Hiermee zorgt Proefschrifterij ervoor dat je boek zonder (noodzakelijke) oplage verkrijgbaar wordt via alle (online) boekwinkels en direct te bestellen is door geïnteresseerden via bijvoorbeeld Bol.com, Standaard Boekhandel en vele andere boekwinkels.

Voor een meerprijs van €100 maken wij van je proefschrift een handelseditie. Dit houdt in dat we de pagina’s die betrekking hebben op de promotie verwijderen, denk bijvoorbeeld aan de promotiepagina, portfolio, cv en dankwoord. Ook voegen we een colofon toe aan de eerste pagina’s in het proefschrift en voorzien we het van een handelseditie-ISBN. Hierin maken wij gebruik van de duurzame printing-on-demand-methode (POD).

Om ervoor te zorgen dat boekhandels verspreid over heel Nederland jouw boek kunnen vinden wordt het proefschrift tevens beschikbaar gesteld via het CB (de centrale inkooporganisatie voor vrijwel elke boekhandel in Nederland) en Boekenbank.be (de Belgische evenknie van het CB). Deze organisaties zorgen dat de uitgaves vindbaar zijn, en ze zorgen ervoor dat het boek via alle (online) webwinkels te bestellen is.

Geïnteresseerden krijgen de kans om een fysiek exemplaar van jouw proefschrift te bestellen. Zodra wij de bestelling hebben ontvangen gaat onze drukker aan de slag met het drukken van het bestelde aantal exemplaren. Proefschrifterij handelt de gehele orderverwerking en communicatie naar de klant voor je af.

Over elke aankoop van een fysiek exemplaar ontvang jij 10% royalty’s op de netto verkoopwaarde. Zo krijg je dus niet enkel de kans het boek beschikbaar te stellen in gedrukte vorm aan een breed publiek, maar houd je er ook nog wat aan over.