Vormgeving op maat

Een proefschrift – ook wel dissertatie of thesis genoemd – is veel meer dan alleen de tekst die erin staat. Jij hebt jouw proefschrift met zorg samengesteld. Het is dan ook heel belangrijk dat er zorgvuldig mee om wordt gegaan en dat het er straks perfect uitziet.

Bij Proefschrifterij begrijpen we dat. We hebben jarenlange ervaring in het vormgeven en vervaardigen van boeken. We houden het proces zo simpel mogelijk voor jou. Dit doen we door persoonlijke begeleiding vanuit een klein team.

De cover

De cover is het visitekaartje van je proefschrift. Wij maken een professionele cover op basis van jouw idee/wens en we zorgen ervoor dat jouw cover voldoet aan de eisen van de drukker. Kies je voor een mooie afbeelding, een grafische vormgeving of slechts tekst? Het is allemaal mogelijk. Het mooiste is, in de meeste gevallen verzorgen wij dit kosteloos. De cover is essentieel, je moet daar geen concessie in doen.

Wil jij op je proefschrift een ISBN? Dan plaatsen we de barcode ook op de cover. Heb je zelf een specifiek beeld dat wij voor jou tot uitvoering mogen brengen? Dan zijn we heel benieuwd en helpen we je graag verder. Laat je het ontwerp liever geheel over aan de ervaren vormgevers van Proefschrifterij? Dan plannen we graag een persoonlijk gesprek in om jouw wensen in kaart te brengen, en gaan wij verder voor je aan de slag. Meer over de opties kun je hier lezen .

Het binnenwerk

Hoe je binnenwerk eruit komt te zien is voor elk proefschrift anders en verdient daarom zorg en aandacht. Het ene binnenwerk bevat veel tabellen en grafieken, terwijl de nadruk in een ander proefschrift bijvoorbeeld op het ordenen van de grote lappen tekst met eventuele opsommingen en alinea’s met tussenkopjes zal liggen. In elk proefschrift is consistentie bovendien belangrijk. Heeft elk kopje dezelfde opmaak? Staan alle tabellen recht? Klopt de colofonpagina?

Elementen

Om het leescomfort van het binnenwerk te bevorderen is het toevoegen van elementen vaak essentieel. Door deze elementen toe te voegen zorg je voor een totaalplaatje dat in lijn is met je cover en de rest van de vormgeving. Wij bieden in ieder geval deze elementen aan:

Wil je deze elementen zelf toevoegen, jouw ideeën aan ons voorleggen, of laat je het juist liever helemaal los? Wat je voorkeur ook heeft, je kan altijd bij ons terecht. Wij verwerken jouw bestanden zelf en besteden dit niet uit, of we ze nu alleen maar hoeven te controleren, of van a tot z op mogen maken.

In alle gevallen lopen wij jouw bestanden na om te kijken of ze aan de eisen van de drukker, maar ook aan die van een professioneel proefschrift, voldoen. Wij controleren alle proefschriften die we maken.

Volledig ontzorgd

Geef je de opmaak liever helemaal uit handen, dan kunnen wij ook de gehele vormgeving van je binnenwerk en cover van jouw proefschrift. We maken eerst een proefhoofdstuk op om af te stemmen op je wensen. Vervolgens maken wij na de feedback het volledige proefschrift op. Over de aanlevering hebben we eerst contact, zodat alles soepel verloopt. Je kiest voor deze optie wanneer je een iets breder budget hebt, en wanneer je graag zou willen dat een professional ervoor zorgt dat jouw binnenwerk tot in de laatste puntjes klopt.

Om je zo goed mogelijk te helpen bij de vormgeving van het binnenwerk bieden wij drie opties. Bekijk hier de mogelijkheden.