Hoe ziet je proefschrift eruit?

De bestanden van het binnenwerk en de cover worden uiteindelijk verwerkt tot gedrukte boeken. Maar hoe zullen die eruit zien? De juiste keuze voor de uitvoering van je boek is volledig afhankelijk van jouw wensen. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden, zo voorkomen we keuzestress in deze toch al drukke tijd voor jou.

We nemen je nu in vogelvlucht mee langs de belangrijkste en meest gebruikte uitvoeringen. Heb je een specifieke wens en zie je die hier niet genoemd, schroom dan niet om ons te vragen naar de mogelijkheden.

Paperback of hardcover

Nagenoeg alle proefschriften worden uitgevoerd in paperback. De kaft van onze paperbacks wordt voorzien van een buigbare (maar stevige) omslag met een mooie, beschermende glanzende of matte laminaatlaag. Een hardcover is ook mogelijk en is voorzien van een harde omslag en kapitaalband.

Papiersoorten

Qua papiersoorten geldt: de keuze is reuze! Wij adviseren je graag over de beste keuze voor papier en afwerking. Voor proefschriften wordt meestal gekozen voor MC-papier. Dit is een stevige, witte, licht glanzende papiersoort waar tabellen en foto’s goed op uitkomen. Heb je liever een mattere versie? Dan kun je kiezen voor het witte HVO-papier. Vind je leescomfort het belangrijkst? Dan kun je crèmekleurig romanpapier kiezen. Naast de papiersoort is ook het gewicht en de opdikking van het papier erg belangrijk. Wil je een lijvig boek of is het juist belangrijk dat het door de brievenbus past? Al deze afwegingen nemen wij mee in de opmaak en uitvoering van je boek.

Formaat

Een proefschrift wordt vrijwel altijd op 17 bij 24 centimeter gedrukt; het is een formaat dat voldoende ruimte biedt voor tekst, afbeeldingen en tabellen, maar ook goed hanteerbaar is. Wil je toch liever een ander formaat? Dan is dit ook mogelijk.

Je proefschrift printen of drukken

Wat is de juiste oplage voor je proefschrift? Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag. Het verschilt per universiteit hoeveel exemplaren je minimaal nodig hebt. De meeste universiteiten hebben een verplicht minimum aantal exemplaren dat je moet aanleveren, meer informatie daarover vind je hier.

Wanneer je jouw proefschrift wil drukken met een oplage van 1 tot 250 exemplaren, dan wordt je proefschrift doorgaans printing-on-demand geproduceerd. Daarboven kan soms het drukken in offset goedkoper zijn. Wij bieden beide opties. Tegenwoordig doet de kwaliteit van een geprint boek niet meer onder voor een gedrukt boek en biedt het ook vele voordelen.

Wij denken graag mee!

Je merkt het al: wij denken graag met je mee. Het is altijd mogelijk om een fysiek proefexemplaar toegezonden te krijgen zodat je deze alles kan controleren, vaak kan dit zelfs geheel kosteloos! Ook kunnen we je vooraf voorbeeldvellen van onze verschillende papiersoorten sturen zodat je gemakkelijker jouw keuze kunt maken.